Page Title

Nieuws

Deze rubriek toont alle actualiteit m.b.t. het FPB, gaande van de meest recente studies, persberichten, en artikels tot aankondigingen van toekomstige publicaties, workshops, colloquia…

Webinar : Inkomensverlies bij werknemers en zelfstandigen door de COVID-19-crisis 

Als gevolg van de COVID-19 crisis kunnen werkgevers gebruikmaken van een regeling tijdelijke werkloosheid wanneer ze de arbeidsduur van hun werknemers tijdelijk moeten verminderen. Zelfstandigen die verplicht zijn hun activiteit te onderbreken, of die hun activiteit vrijwillig onderbreken, kunnen, onder bepaalde voorwaarden, een beroep doen op een overbruggingsrecht. Op basis van een aantal simulaties verschaffen we inzicht in de mate waarin het beschikbaar inkomen wijzigt als gevolg van een terugval op een systeem van tijdelijke werkloosheid (voor werknemers) of een overbruggingsrecht (voor zelfstandigen). 

Wij hebben het genoegen u uit te nodigen voor het volgende webinar van het Federaal Planbureau op donderdag 8 oktober om 11 uur. Onze collega’s Guy Van Camp en Dieter Vandelannoote zullen u meer vertellen over de impact van het inkomensverlies bij werknemers en zelfstandigen door de COVID-19-crisis.

View recording

Duur: 1 uur (Q&A inbegrepen). De presentatie gebeurt in het Nederlands en de slides worden getoond in het Frans.

 

  Verwante documenten

    None

  Thema's

None

  JEL

None

  Keywords

None

Please do not visit, its a trap for bots