Page Title

De instelling

Het Federaal Planbureau (FPB) is een onafhankelijke instelling van openbaar nut. Het maakt studies en vooruitzichten over economische, sociale en milieubeleidskwesties. Ook wordt de integratie van die beleidskwesties in een context van duurzame ontwikkeling bestudeerd.

Jobaanbiedingen

Afgesloten jobaanbiedingen

 • Universitair (M/V/X) - Contract van bepaalde duur (2 jaar) 28/09/2023

  Het Federaal Planbureau (FPB) is op zoek naar een Franstalige of Nederlandstalige universitair voor een contract van bepaalde duur te werken binnen de Task Force Duurzame Ontwikkeling (TFDO). Wil je beleidsbeslissingen op het gebied van duurzame ontwikkeling helpen ondersteunen? Ben je enthousiast, nieuwsgierig en hou je van uitdagingen? We zijn geïnteresseerd in jouw profiel.

   
 • Aanwerving van een junior en een senior expert in overheidsinvesteringen (m/v/x) - Contract van onbepaalde duur 23/03/2023

  Het Federaal Planbureau, dat belast is met het secretariaat van de nieuw opgerichte Studiecommissie voor Overheidsinvesteringen, is op zoek naar twee experten. Op 13 maart 2023 verscheen het Koninklijk Besluit dat de Studiecommissie voor Overheidsinvesteringen opricht in de schoot van de Hoge Raad van Financiën. Deze commissie zal de expertise rond overheidsinvesteringen op federaal niveau centraliseren om de regering te adviseren bij het voeren van haar beleid. Ben je vertrouwd met dit thema of kan het jouw belangstelling wekken? Wil je beleidsbeslissingen helpen ondersteunen? Ben je enthousiast, nieuwsgierig en hou je van uitdagingen? Dan zijn we geïnteresseerd in jouw profiel. 

   
 • Aanwerving van een Nederlandstalig wetenschappelijk programmeur – Contract van onbepaalde duur 13/02/2023

  Het Federaal Planbureau is op zoek naar een Nederlandstalige wetenschappelijke programmeur voor een contract van onbepaalde duur.

  Ben je gebeten door bits en bytes? Ben je vlot in verschillende programmeertalen zoals Python of C/C++? Werk je graag in team aan wetenschappelijk onderzoek? Vervoeg dan ons IT-team. Met je programmeerskills en je kennis in statistische methodes en data-analyse draag je bij aan onderzoek rond bevolkingsvooruitzichten. Daarnaast begeleid je je collega-onderzoekers bij het programmeren van de modellen en helpt hen door taken te automatiseren.

   
 • Twee economisten (M/V/X) – Contract van onbepaalde duur en contract van bepaalde duur (4 jaar) 19/09/2022

  De gevolgen van de Russisch – Oekraïense oorlog zetten de economie en koopkracht van de gezinnen stevig onder druk. Die uitdaging komt nog bovenop de vereisten van de klimaattransitie. Meer dan ooit is er nu nood aan creatieve oplossingen, met bovendien een stevige wetenschappelijke basis. Het Federaal Planbureau wil jou de mogelijkheid bieden hieraan mee te werken.

   
 • Expert in gezondheidseconomie (M/V/X) - Contract van bepaalde duur (2 jaar) 18/07/2022

  Het Federaal Planbureau is op zoek naar een expert op het gebied van gezondheidseconomie binnen het team “Sociale bescherming, demografie en toekomstverkenning”.

  Ons gezondheidszorgsysteem staat, zeker sinds de recente gezondheidscrisis, volop in de belangstelling. Maatschappelijke ontwikkelingen zoals de vergrijzing, een tekort aan arbeidskrachten, dure innovatieve geneesmiddelen, zetten de gezondheidszorg onder druk. Het aantal langdurige zieken neemt al vele jaren aanzienlijk toe. Ben je geïnteresseerd in analyses rond deze thema’s? Wil je beleidsbeslissingen helpen ondersteunen op dit gebied? We zijn geïnteresseerd in jouw profiel.

   
 • Expert (M/V/X) - Contract van bepaalde duur (3 jaar) 30/05/2022

  Het Federaal Planbureau (FPB) is op zoek naar een Franstalige of Nederlandstalige expert voor een contract van bepaalde duur om verschillende opdrachten uit te voeren binnen de Task Force Duurzame Ontwikkeling (TFDO). Wil je beleidsbeslissingen op het gebied van duurzame ontwikkeling helpen ondersteunen? Ben je enthousiast, nieuwsgierig en hou je van uitdagingen? We zijn geïnteresseerd in jouw profiel.

   
 • Expert met specialisatie in milieueconomie (M/V/X) – Contract van onbepaalde duur 10/02/2022

  Milieu en klimaat zijn dezer dagen prominent aanwezig in het maatschappelijk debat en staan hoog op de politieke agenda. Ben jij ook overtuigd dat kwaliteitsvolle statistieken nodig zijn om het debat te objectiveren en beleidsbeslissingen te ondersteunen? Dan zijn we met deze jobaanbieding bij jou aan het juiste adres.

   
 • Netwerk & Systeem beheerder (Microsoft) 25/01/2022

  Ben je helemaal thuis in netwerken, firewalls en servers? Ben je een kei in scripting en automatisatie? Dan ben jij de geknipte persoon die we zoeken. Het Federaal Planbureau zoekt een netwerk- en systeembeheerder (Microsoft) om het IT-team te versterken. Je komt terecht in een dynamische organisatie waar diversiteit en duurzaamheid niet enkel hoog op de agenda staan, maar ook dagelijks in de praktijk worden omgezet.

   
 • Economist (M/V/X) – Contract van onbepaalde duur 19/01/2022

  De uitdagingen van de klimaattransitie staan garant voor een levendig debat. Er is daarom grote nood aan modellen die de effecten van klimaatbeleid op de economie en de koopkracht in kaart kunnen brengen. Wil jij helpen klaarheid te brengen in vragen die bovenaan de maatschappelijke agenda staan? Ben jij overtuigd dat het publiek debat baat heeft bij objectieve feiten?

   
 • Junior economist (M/V/X) – Contract van bepaalde duur 07/12/2021

  Wil je meewerken aan analyses van de Belgische arbeidsmarkt? Wil je opgeleid worden in het ontwikkelen en gebruiken van een macro-economisch model? Ben je enthousiast, leergierig en ga je graag uitdagingen aan? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Het Federaal Planbureau werft een junior economist aan met een contract van bepaalde duur (5 jaar) in het kader van zijn activiteiten op het gebied van arbeidseconomie.

   
 • Economist (M/V/X) - Contract van onbepaalde duur 07/12/2021

  Wil je het arbeidsmarktbeleid helpen evalueren? Ben je enthousiast, toegewijd en ga je graag uitdagingen aan? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Het Federaal Planbureau werft een economist aan met een contract van onbepaalde duur in het kader van zijn activiteiten op het gebied van arbeidseconomie.

   
Please do not visit, its a trap for bots